112 Nieuws

Agente gewond nadat bestelbus op politieauto inrijdt

Assen - 24 maart 2024 18:04 | AS Media

ASSEN - Zondag is aan het einde van de middag een incident geweest op de kruising van de Nobellaan met de Klenckestraat. Hierbij zijn een busje en een politievoertuig met elkaar in botsing gekomen. Het incident gebeurde tussen 16:30 en 16.45 uur. Beide voertuigen raakten beschadigd. daarnaast is er een ambulance ter plaatse gekomen om een agente te controleren. De agente is in de ambulance behandeld.

Het busje viel op de Rolderhoofdweg in Assen op vanwege zijn rijgedrag. De politie heeft hem gevolgd waarna op de Nobellaan zij hem geprobeerd hebben te stoppen. Hier is de bestuurder ingereden op het elektrische politievoertuig. Hierna is er een zogeheten BTGV (Benadering Techniek Gevaarlijke Verdachten) opgestart. De bestuurder van het voertuig is aangehouden.

De verkeersanalisten van FO-verkeer (Forensische Opsporing) zijn nu aanwezig om het ongeval in kaart te brengen. De agente is in de ambulance aan haar verwondingen behandeld, hoeft niet mee naar het ziekenhuis. Vanwege het incident is de Nobellaan tijdelijk afgesloten.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Assen en omgeving