112 Nieuws

Paasvuur zorgt voor gevaarlijke situatie

Bunschoten-Spakenburg - 1 april 2024 9:16 | AS Media

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Maandagmorgen 1 april omstreeks 05.05 uur was brand ontstaan in een aan de Zevenhuizerstraat in Bunschoten-Spakenburg.

Een paasvuur was ontstoken op een stuk gras, wat resulteerde in een vonkenregen wat gevaar met zich meebracht. Woningen met rietendaken in de omgeving liepen het risico op een mogelijke woningbrand door de rondvliegende vonken. De brandweer heeft daarom besloten dat het vuur geblust moesten worden. Omstreeks 5.30 uur werd besloten om een extra brandweerwagen die gespecialiseerd is in natuurbrandbestrijding ter plaatse te laten komen.

De brandweerlieden waren geruime tijd bezig met het bestrijden van de brand, die gepaard ging met een aanzienlijke rookontwikkeling. Langs de Zevenhuizerstraat lag een brandslang aan de zijkant van de weg, met behulp van lampjes werd dit duidelijk aangegeven, wat niet voor veel verkeershinder zorgde. In de omgeving was een brandlucht waarneembaar. Traditioneel worden tijdens Pasen in verschillende delen van Nederland paasvuren ontstoken. Voor het ontsteken van deze vuren is een vergunning van de gemeente vereist. Bij het verlenen van deze vergunningen proberen gemeentes in Nederland vaak een balans te vinden tussen het in stand houden van de paasvuurtraditie en het waarborgen van milieu en gezondheid.

Alle foto's

Meer 112 nieuws uit Bunschoten-Spakenburg en omgeving