Politieberichten

Snorfietser probeert politiecontrole te ontlopen

Vlissingen - 1 augustus 2014 11:30:00

Een 22-jarige inwoner van Middelburg is donderdagmiddag na een korte achtervolging aangehouden.



Rond 17:30 uur zagen agenten de man met een te hoge snelheid op zijn snorfiets over de Lekstraat rijden en besloten hem te controleren. Op de Oudewaterlaan wilde een agent hem staande houden, maar de Middelburger riep de poltiemensen toe dat hij niet zou stoppen. Een vrouw moest voor hem wegspringen om niet door hem te worden aangereden. In de Kanaalstraat reed hij zich vast, omdat de brug gesloten was.

Hij stuurde vervolgens de berm in om de dijk op te rijden. Daar verloor hij zijn evenwicht en sprong van de scooter af. Te voet ging hij verder, achterna gezeten door de politie. Na een korte sprint kon hij worden gearresteerd. De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag, het veroorzaken van een ongeval en onleesbaar maken van kenteken. Daarnaast kreeg hij een bekeuring mee voor rijden zonder rijbewijs, snelheid en negeren van een stopteken. Voor de laatste overtreding is de boete 370 euro. De sanctie voor de overige overtredingen wordt door het openbaar ministerie bepaald.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Politie zoekt meerdere verdachten van plofkraak in Franeker

De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt. Er is nog niemand aangehouden.

26 april 2024 10:07 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl