Politieberichten

Automobilist weigert alcoholonderzoek

Kruiningen - 1 augustus 2014 11:27:00

Een 57-jarige inwoner van Kruiningen is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed.



Rond 01:30 uur kreeg de politie informatie dat een automobilist met een lekke band door Kruiningen reed en vermoedelijk onder invloed van alcohol was. De man was inmiddels thuis aangekomen. Agenten hebben hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Zo ver kwam het echter niet, want de Kruininger weigerde iedere medewerking aan het onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man voor de weigering.

De politie vordert uw rijbewijs in als u weigert om aan de vaststelling van het alcoholgehalte mee te werken. Uw alcoholgehalte is in dat geval niet bekend, maar de rechter kan u een hoge straf opleggen alsof u zwaar onder invloed hebt gereden. Daarnaast wordt uw weigering aan het CBR doorgegeven.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Inbreker aangehouden op verdenking van meerdere inbraken

Dinsdag 19 april is een 39-jarige man uit Almere aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd in de omgeving van de Kruidenwijk. De politie kon de man aanhouden nadat hij op camerabeelden is herkend.

19 april 2024 17:21 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl