Politieberichten

Inbreker op heterdaad opgepakt na alerte melding burger

Veghel - 1 augustus 2014 11:26:00

De politie kon in de vroeg ochtend van 1 augustus een 36-jarige man uit 's-Hertogenbosch op heterdaad aanhouden bij een inbraak in een winkel in Veghel.



Een alerte burger waarschuwde de meldkamer toen hij een harde knal hoorde in de Veghelse Kalverstraat. Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte en zagen dat een ruit van een winkel aan de Kalverstraat ingegooid was. In het pand werd de 36-jarige verdachte aangetroffen. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen, zoals deze burger die direct melding maakte van de harde knal die hij hoorde. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een inbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man verwondt baasje en hond met mes en wordt aangehouden

Een uit de hand gelopen woordenwisseling tussen twee hondeneigenaren op de Treurenburgstraat mondde donderdagavond uit in een steekpartij. Daarbij raakten een man en zijn hond gewond. De verdachte, een 43-jarige Eindhovenaar, werd thuis aangehouden en zit vast.

29 maart 2024 11:22 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl