Politieberichten

Strenger toezicht zwemmen in Koninginnensluis

Nieuwegein - 1 augustus 2014 11:59:00

Door het aanhoudende zomerweer zoeken veel jongelui verkoeling in het water. Dat mag echter niet overal in Nieuwegein. Dat is bijvoorbeeld verboden in het water van de Koninginnensluis, die toegang geeft tot de rivier de Lek. De politie constateert dat regelmatig jongelui vanaf de Koninginnensluis het water inspringen. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren en leiden tot (letsel)ongevallen.



De springers kunnen geraakt worden door de langsvarende schepen en/of in de schroef terecht te komen. Bovendien ontstaat door de werking van de sluizen en de scheepvaart een sterke onderstroom.

In overleg met Rijkswaterstaat is besloten scherper hierop toe te zien. Het springen en zwemmen in de sluis is verboden op grond van het BinnenvaartPolitieReglement(BPR) en kan leiden tot een boete van 140 euro. De overtreders zullen eerst een periode worden gewaarschuwd, maar na deze periode wordt direct overgegaan tot het uitdelen van een bekeuring.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Mooie resultaten bij actiedagen ondermijning district Eindhoven

Bij diverse integrale ondermijningsacties in de regio Eindhoven zijn er de afgelopen dagen vele bedrijven, auto’s en vrachtauto’s gecontroleerd in het kader van ondermijning. Daarbij zijn personen aangehouden, meerdere gestolen voertuigen aangetroffen en zijn waardevolle spullen afgepakt die met mogelijk crimineel geld werden aangeschaft.

28 maart 2024 14:05 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl