Politieberichten

Inbreker springt van balkon

Bergambacht - 1 augustus 2014 11:39:00

Agenten hielden in de vroege ochtend van vrijdag 1 augustus een 29-jarige man uit Bergambacht aan op verdenking van poging inbraak op de P.J. Smitsstraat.



Agenten kregen rond 04:00 uur een melding van verdachte omstandigheden. Een onbekende man zou rommelen aan voordeuren. Ter plaatse zagen de agenten een man lopen op de galerij die voldeed aan het opgegeven signalement. Zij riepen dat de man moest blijven staan, maar in plaats daarvan sprong de man over de balustrade. Hij raakte daarbij lichtgewond en is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had diverse inbrekerswerktuigen bij zich en een boksbeugel. De recherche onderzoekt de zaak.

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Krakerspand ontruimd; illegaal feest mogelijk voorkomen

De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 een krakerspand in Eindhoven ontruimd. De uitzetting verliep rustig. In het bedrijfspand werd een grote hoeveelheid geluidsapparatuur aangetroffen. Mogelijk is hiermee een illegaal feest voorkomen.

26 april 2024 19:44 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl