Politieberichten

Man aangehouden voor dreigen en ‘knallen’ met alarmpistool

Rotterdam - 1 augustus 2014 20:06:00

Een 47-jarige Rotterdammer is vrijdagavond in zijn woning aan de Bussinghstraat aangehouden nadat hij op straat jongeren met een wapen heeft bedreigd en in zijn woning in aanwezigheid van zijn vriendin met het wapen heeft ‘geknald’.



Even voor 17 uur belt een vrouw overstuur 112, roept een adres en hangt zonder duidelijke toelichting weer op. De meldkamer stuurt direct een eenheid naar de woning aan de Bussinghstraat. Daar blijkt de vrouw een conflict te hebben met haar vriend. De man heeft daarbij schoten gelost met een alarmpistool. Deze ziet er nagenoeg hetzelfde uit als een echt vuurwapen, maar vuurt geen munitie af. De man wordt aangehouden.

De politie voert direct een buurtonderzoek uit. Getuigen vertellen de agenten dat de man eerder op straat al enkele jongeren met het alarmpistool heeft bedreigd.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl