Politieberichten

Experts vinden weer stoffelijke overschotten

Kiev - 1 augustus 2014 20:25:00

Voor de tweede opeenvolgende dag zijn experts in Oekraïne er in geslaagd stoffelijke overschotten van slachtoffers van rampvlucht MH17 veilig te stellen voor identificatieonderzoek. Zo’n 70 Nederlandse en Australische specialisten vonden deze vandaag, vrijdag 1 augustus, op de rampplek en namen alles mee voor vervoer richting Nederland.



Het team is ruim vier uur aan de slag geweest op de ramplocatie die inmiddels tot ‘Plaats Delict’ is bestempeld in een poging ongewenste belangstelling te voorkomen. De teamleiding hoopt het aantal zoekuren de komenden dagen uit te breiden.

‘We zijn blij dat we er voor kunnen zorgen dat deze stoffelijke overschotten nu naar Nederland vervoerd kunnen worden. We hopen dat dit voor de nabestaanden een troost zal zijn. Voor onze mensen is het een opluchting dat ze nu aan de slag zijn,' zegt Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofd van de repatriëringsmissie in Oekraïne. De terugkeer van de nu in Oekraïne gevonden stoffelijke resten wordt begeleid met hetzelfde ceremonieel als bij eerdere vluchten.

Het team van experts neemt een nieuwe uitvalsbasis in gebruik in Soledar. Deze Oekraïense stad ligt ten noordwesten van de plek waar vlucht MH17 twee weken geleden neerstortte. Charkov blijft de logistieke en facilitaire uitvalsbasis voor de missie.

Plaatsvervangend korpschef Ruud Bik maakte gisteren bekend dat in totaal ongeveer 850 politiemensen betrokken zijn bij het onderzoek naar de ramp, ongeveer 750 in Nederland en 90 in Oekraïne. Bik zei dat het overige werk er niet onder lijdt. ‘Wij zijn een grote organisatie en kunnen dit opvangen. Natuurlijk heeft het altijd consequenties, maar wij zijn als politie flexibel genoeg om er voor te zorgen dat het andere politiewerk niet tussen wal en schip valt.’

Bron: politie.nl


Politieberichten

Grote controle in ‘Week tegen ondermijnende criminaliteit’

Op twee plekken in de stad heeft de politie op 17 april verkeerscontroles uitgevoerd samen met de Gemeente Utrecht, Belastingdienst en Douane. Er werden in totaal zeven aanhoudingen verricht en 39 bekeuringen gegeven. De controle is gehouden in de Week tegen de ondermijnende criminaliteit, waarbij verschillende veiligheidspartners aandacht vragen voor de aanpak van ondermijning en het belang ervan.

18 april 2024 17:24 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl