Politieberichten

Hennepkwekerij aangetroffen

Zaandam - 27 augustus 2014 10:32:00

Dinsdag omstreeks 9.00 uur heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld aan het Papenpad.



Politie kreeg melding van een oplettende buurtbewoner dat de deur van een woning aan het Papenpad openstond en dat er een sterke wietlucht uit de woning kwam. In de kelder van de woning troffen agenten een professioneel opgezette hennepkwekerij aan. Er stonden bakken met aarde en afgeknipte hennepplanten. Op de grond lagen diverse hennepbladen.
Politie heeft onderzoek ingesteld.

Wat is het gevaar van hennepteelt?
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Wat is hennep?
Hennep (Latijnse naam: cannabis) is een plant waarvan wiet ( marihuana) en hasj kan worden gemaakt. Bij wiet worden de groenbruine toppen van de (vrouwelijke) plant gebruikt. Van hasj is dit alleen de hars van de toppen. De belangrijkste werkzame stof van hasj en wiet is tetrahydrocannabinol (THC).

Hoe gaan criminelen te werk in de hennepteelt?
Illegale activiteiten in de hennepteelt zijn onder andere het inrichten van een kweeklocatie, het uitvoeren van het kweekproces, handel, transport, distributie en verkoop van hennep/nederwiet.

Wat doet de politie eraan?
De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen.

Wat kunt u eraan doen?
Een van de middelen die gemeente, taskforce en politie ontwikkeld hebben, is de hennepgeurkaart. De Hennepgeurkaart is een kraskaart. Door te krassen kunnen bewoners de geur van hennep ruiken en herkennen. Naast de geur geeft de Hennepgeurkaart informatie over de gevaren van illegale hennepteelt.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

2014152985

Bron: politie.nl


Politieberichten

Krakerspand ontruimd; illegaal feest mogelijk voorkomen

De politie heeft vrijdagavond rond 18.00 een krakerspand in Eindhoven ontruimd. De uitzetting verliep rustig. In het bedrijfspand werd een grote hoeveelheid geluidsapparatuur aangetroffen. Mogelijk is hiermee een illegaal feest voorkomen.

26 april 2024 19:44 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl