Politieberichten

Politie treft hennepkwekerij aan

Leeuwarden - 27 augustus 2014 13:13:00

De politie trof woensdagmorgen in een pand aan de Oostergrachtswal in de binnenstad van Leeuwarden een hennepkwekerij aan.



In dit oude bedrijfspand stonden 125 hennepplanten in een kweektent. In een andere ruimte stonden ongeveer 200 planten waarvan een drietal aangetroffen personen een groot gedeelte, ongeveer twee en halve verhuisdoos, al hadden geknipt. Het trio, een 33-jarige man uit Leeuwarden, een 47-jarige vrouw uit Franeker en een 71-jarige vrouw uit Leeuwarden, werden aangehouden. De stroom werd illegaal afgenomen. De hennep en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslaggenomen en vernietigd. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat er klachten van stankoverlast binnen kwamen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanpak hennepteelt in Noord-Nederland

Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden. De politie wil ook de organisatie achter de hennepteelt hard aanpakken. Naast roerende goederen kunnen ook onroerende goederen in beslag worden genomen van personen die zich bezig houden met georganiseerde hennepteelt. Als blijkt dat iemand veel geld uitgeeft dat niet in verhouding staat met het inkomen, dan mogen de eigendommen in beslag worden genomen.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Politie houdt man aan die doorreed nadat hij fietsster raakte en meesleepte

De politie heeft een 34-jarige man uit Middelburg aangehouden omdat hij doorreed na een ongeluk op de Langevielebuitbrug. Dat gebeurde donderdagavond 26 april. Hij zou met zijn auto met aanhanger een fietsster geraakte hebben, waarna hij haar een stuk meesleepte.

26 april 2024 12:44 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl