Politieberichten

Verdachten aangehouden in afpersingszaak

Arnhem - 27 augustus 2014 14:09:00

In een onderzoek naar de afpersing van twee inwoners van Gelderland heeft de politie maandag en dinsdag twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Maastrichtenaren van 42 en 51 jaar. De 42-jarige is lid van motorclub Satudarah, een zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang.



De aangevers meldden zich recent bij de politie voor het doen van aangifte van afpersing van geldbedragen gedurende een periode van ruim een jaar. De aanleiding tot de afpersing zou een zakelijk geschil zijn. De afpersing zou door meerdere mannen zijn gepleegd en gepaard zijn gegaan met geweld en bedreigingen.

Bij onderzoek in samenwerking met diverse politiediensten in het land kwamen de beide Maastrichtenaren als verdachten in beeld. De 51-jarige werd maandag aanhouden in Eindhoven, de 42-jarige werd dinsdag in zijn woonplaats opgepakt. Beide mannen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor. De politie sluit overigens meer aanhoudingen in deze zaak niet uit.

De meeste leden van motorclubs zijn normaal geïntegreerd in de maatschappij. Enkelen, veelal leden van de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangs, houden zich echter niet aan de wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Deze zogenaamde ‘Outlawbikers’ vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag.

(2014089624)

N.B. Uit privacy- en veiligheidsoverwegingen worden geen nadere mededelingen gedaan over de woonplaats van de slachtoffers.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Inbrekers sluipen 7 woningen binnen

De politie waarschuwt voor insluipers in het gebied van Walcheren. Zo wisten insluipers in april spullen te stelen uit 7 woningen.

20 april 2024 13:09 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl