Politieberichten

Vrouw (77) slachtoffer van babbeltruc

Utrecht - 1 september 2014 15:16:00

Op maandag 1 september werd een 77-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc.



Rond 10.20 uur belden twee onbekende personen, die zich uitgaven voor agenten, aan bij haar woning aan de Linnaeuslaan. Nadat zij zich hadden gelegitimeerd als zijnde politieagenten liet de bewoonster hen binnen. In de woning gaven de ‘agenten’ aan dat zij kwamen in verband met een onderzoek. Toen zij klaar waren met hun ‘onderzoek’ in de woning vertrokken zij met enkele sieraden. De bewoonster vertrouwde het niet en keek hen na toen zij in een donkerkleurige auto met hoge snelheid wegreden in de richting van de Raifeisenlaan, hierbij reden zij tegen de rijrichting in.

De politie heeft in de omgeving buurtonderzoek gehouden en Burgernet werd ingezet om deze twee verdachten op te sporen. Helaas werden zij niet aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Signalement

Vermoedelijk ging het om twee mannen van rond de 50 jaar oud. Eén van hen droeg lichte kleding, was ongeveer 1.75 m lang, had een blanke huidskleur, blond haar en blauwe ogen. De andere man was ongeveer 1.85 m lang, een blanke huidskleur, donkerblond haar en blauwe ogen.

Getuigenoproep

De politie zoekt mensen die rond 10.20 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Linnaeuslaan of informatie hebben over de mogelijke daders. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Utrecht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl