Politieberichten

Goed voorbereide winkeldief opgepakt

Tilburg - 17 september 2014 11:16:00

Een 32-jarige man uit Waalwijk is op het Pieter Vreedeplein opgepakt. De verdachte was op strooptocht geweest langs diverse winkels. Hij had een geprepareerde tas vol gestolen goederen bij zich.



De man is aanhouden doordat alert winkelpersoneel de politie waarschuwde. Ze zagen de dief op dinsdag 16 september rond 12.45 uur in een winkel aan het Pieter Vreedeplein lopen. De medewerkers vonden dat hij zich verdacht gedroeg en belden de politie.

Agenten wisten de Waalwijker op heterdaad te betrappen op het moment dat hij een winkeldiefstal pleegde. Daarop is hij direct aangehouden. De man was in het bezit van een geprepareerde tas. Daarmee wist hij de elektronische beveiliging van diverse winkels te omzeilen. In de tas zaten etenswaren, kleding, een elektrische tandenborstel en accessoires voor een spelcomputer. Deze goederen zijn in beslaggenomen. De verdachte is na verhoor met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd. Hij zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Nederlands-Duits succes in strijd tegen plofkraken

Nederlandse plofkraakbendes hebben hun werkterrein verlegd naar Duitsland. Waar het aantal aanslagen op pinautomaten in ons land daalde tot bijna nul, steeg het aantal plofkraker bij de oosterburen de afgelopen jaren tot ruim 400. Met vereende krachten leggen politie en Openbaar Ministerie (OM) in beide landen nu ook in Duitsland plofkrakers het vuur aan de schenen. ‘De risico’s zijn groot, er vallen onschuldige slachtoffers.’

20 april 2024 8:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl