Politieberichten

Nieuwe wijkagenten op Tholen

Tholen - 17 september 2014 13:13:00

Vanaf 29 september 2014 heeft de gemeente Tholen er twee nieuwe wijkagenten bij. Nico van den Wijngaard en Bram Hullekes maken de overstap naar Tholen. Er zijn dan drie wijkagenten actief in de gemeente.



Nico van den Wijngaard en Bram Hullekes zijn ervaren wijkagenten. Zij waren wijkagent in respectievelijk Willemstad/Klundert en Oudenbosch. Zij gaan zich de komende tijd oriënteren op hun nieuwe werkgebied en contact maken met de bewoners om zo te weten wat er leeft en speelt in hun wijk. De wijkagenten vinden het belangrijk om een uitgebreid netwerk te hebben. Op deze manier horen zij snel als er iets speelt, ook als ze niet in de wijk aanwezig zijn. De bewoners en externe partners zijn hun oren en ogen.

Bram Hullekes: Tholen

Nico van den Wijngaard: Sint-Philipsland, Sint Annaland, Sint Maartensdijk en Stavenisse

Suzanne Kastelijn: Anna Jacobapolder, Scherpenisse, Poortvliet en Oud Vossemeer

De hedendaagse wijkagent heeft veel contacten met netwerkpartners van instanties, organisaties en specialisten die bepaalde problemen of incidenten kunnen oppakken. De wijkagent richt zich op de aanpak van diverse problemen zoals overlast, kleine criminaliteit, milieu, sociale problemen en verkeer. Informatie uit de buurt is hierbij essentieel. Naast aanwezig zijn op straat, houdt de wijkagent zich bezig met netwerken, overleg, vergaderingen en onderzoeken over onderwerpen die in de wijk spelen. Soms is de inzet van de wijkagent op een andere plek nodig in verband met noodhulp of probleemmatig buiten de wijk.

Spreek de wijkagent als u hem of haar ziet aan, bel met 0900-8844 of kijk op politie.nl. Ziet u een verdachte situatie, bel dan 112, het kan belangrijk zijn en de pakkans van daders wordt hiermee vergroot.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Twee aanhoudingen na straatroof Santpoort-Noord

De politie heeft twee personen aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof op dinsdag 26 maart 2024 op de Valckenhoeflaan in Santpoort-Noord. De aangehouden verdachten zijn een 15-jarige jongen uit IJmuiden en een 14-jarige jongen uit Hoofddorp.

28 maart 2024 17:52 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl