Politieberichten

Verdachte van Goudse Top60 aangehouden

Gouda - 17 september 2014 14:20:00

De politie hield donderdag 11 september een 24-jarige Gouwenaar aan op het Garenerf. De man werd al enige tijd gezocht voor meerdere strafbare feiten. De verdachte maakt deel uit van de Goudse Top60 lijst en zorgde voor veel overlast in de wijk Korte Akkeren. Hij is vrijdag 12 september voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring stelde.



De man wordt verdacht van het plegen van mishandelingen, vernieling bij het GWK op het Stationsplein, belediging, bedreigingen en betrokkenheid bij een woninginbraak aan de Anna van Meertenstraat.

Bij de woninginbraak werd ook de auto van de bewoners weggenomen. Sporenonderzoek op goederen in de auto leidde naar deze verdachte. Na de diefstal werd met de auto een andere personenauto op de Marga Klompéstraat aangereden. De bestuurder is daarna doorgereden.

Woensdag 20 augustus werd een 64-jarige bewoner in zijn woning aan de Scheltemastraat zwaar mishandeld en zaterdag 6 september werd de eigenaar van een bedrijf op de Lange Groenendaal geslagen en werd er ook een fiets naar hem aangegooid.

De verdachte was recentelijk vrijgekomen en zou direct daarna bovengenoemde feiten gepleegd hebben in zijn eigen woonomgeving.

De Goudse Top60 richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en door bijvoorbeeld aandacht voor broers en zussen om te voorkomen dat zij zich negatief ontwikkelen. In de Top60 aanpak werken diverse ketenpartners samen zoals de politie, OM, gemeente Gouda en Jeugdzorg.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl