Politieberichten

Update, vlag in beslag genomen

Hoorn - 30 september 2014 13:54:00

Zaterdagavond rond 18.00 uur kwamen er verschillende meldingen binnen dat een drietal personen in een auto met een verdachte vlag rondreed in de binnenstad. Het zou om een zwarte vlag met witte Arabische tekens gaan.



De politie heeft het drietal staande gehouden op de Nieuwe Steen. Het bleek om drie jongens uit Hoorn in de leeftijd van 20, 21 en 23 jaar te gaan. De identiteit van de mannen is bekend bij de politie. In de auto werd een verdachte vlag aangetroffen. Deze vlag is in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat het niet om een IS-vlag gaat, maar om een vlag met daarop de geloofsbelijdenis. Het gebruik van een dergelijke vlag zou onder bepaalde omstandigheden strafbaar gedrag op kunnen leveren. Of dat in deze kwestie het geval is, wordt zorgvuldig met het LECD (Landelijk Expertisecentrum Discriminatie) onderzocht.

Kijk hier voor het eerder gepubliceerde bericht

(2014183787)

Bron: politie.nl


Politieberichten

Getuigen gezocht voor steekincident op Slinge, Rotterdam-Zuid

Op maandagochtend 22 april raakte rond 11.00 uur een jongeman gewond bij een steekincident in een bus op de Slinge in Rotterdam. Het slachtoffer, een jongen van 18 jaar uit Hoogvliet, rende vervolgens de bus uit, maar zakte ter hoogte van de Ooltgensplaathof in elkaar. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis, waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen. De verdachte sloeg op de vlucht, wij doen onderzoek naar wat er precies gebeurd is en wat daaraan vooraf ging.

23 april 2024 10:05 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl