Politieberichten

Dronken automobilist bedreigt agent

Goes - 22 oktober 2014 14:19:00

Dinsdagavond is op de Kamperfoeliestraat een dronken autobestuurder aangehouden. Hij bedreigde ook een agent, die aangifte tegen hem deed.



Het incident gebeurde rond 22.15 uur. Agenten zagen dat een bestuurder op de kruising van de Ringbaan West met de Albert Joachimkade een rood verkeerslicht negeerde. Een andere automobilist moest remmen om een aanrijding te voorkomen. Agenten zetten de achtervolging in en controleerden de bestuurder op de Kamperfoeliestraat. Toen hij uitstapte, merkten de agenten al gelijk dat de man verkeerde onder invloed van alcohol. Hij protesteerde onmiddellijk tegen de controle en toonde geen identiteitsbewijs. De politie wist van een eerdere controle dat de man geen rijbewijs bezit.

De 41-jarige bestuurder uit Goes bedreigde vervolgens een van de agenten met de dood. Hij werd aangehouden en naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht. Tijdens het onderzoek gingen de bedreigingen aan het adres van de agent door. De agent deed aangifte tegen de man. De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. De politie doet daarom altijd direct aangifte bij incidenten waarbij politiemedewerkers agressief of gewelddadig worden behandeld. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Tijdens een ademanalyse blies de man 685 Ugl, wat driemaal de toegestane hoeveelheid betreft. Hij is woensdag verhoord en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

De politie is nog op zoek naar de bestuurder en eventueel inzittende(n) van de auto, die op de kruising van de Ringbaan West met de Albert Joachimkade moest remmen om een aanrijding met de auto te voorkomen. Verder zoekt de politie mensen die de aanhouding in de Kamperfoeliestraat hebben gezien. U kunt de politie bereiken via 0900-8844.

Bron: politie.nl


Politieberichten

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.

23 april 2024 15:32 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl