Politieberichten

Politie houdt oefening binnenstad Groningen

Groningen - 24 oktober 2014 13:42:00

De politie houdt vrijdagavond een oefening in de binnenstad van Groningen. Tussen 18.00 en 02.00 uur oefent het Openbare Orde Team (OOT) in een realistische praktijksituatie.



Het gaat hierbij om oefeningen waarbij een groep mensen in het kader van de openbare orde moet worden verdreven. Politiemensen in burgerkleding verzorgen het tegenspel aan de politiemensen van het OOT, die in uniform opereren.

De locaties waar dit zich gaat afspelen zijn Martinikerkhof, Vismarkt en Akerkhof. De omwonenden zijn vooraf per brief geïnformeerd.

Deze realistische eindoefeningen zijn een essentieel onderdeel in de training van het OOT. Het opleiden van nieuwe politiemensen voor het OOT zorgt er voor dat zij als team bij dreigende escalaties in het stadscentrum efficiënt en effectief kunnen optreden. Dit team bestaat sinds 2011 en heeft zijn meerwaarde op het gebied van geweld en veiligheid inmiddels bewezen.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Politie zoekt meerdere verdachten van plofkraak in Franeker

De politie is op zoek naar meerdere verdachten van een plofkraak aan de Voorstraat in Franeker. Rond 03:40 uur is daar geprobeerd een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk met scooters via de Kleijenburg. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er iets buit is gemaakt. Er is nog niemand aangehouden.

26 april 2024 10:07 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl