Politieberichten

Promotie app Stop Heling succesvol

Amersfoort - 24 oktober 2014 15:35:00

Sinds de eerste week van oktober attenderen politie en gemeente bewoners op het belang van het registreren van hun eigendommen. Dit om de heling ervan tegen te gaan en indirect woninginbraak dus onaantrekkelijker te maken. De download van de app waarmee eigendommen makkelijk te registreren zijn, is na de eerste dag vertienvoudigd.



In wijken waar de kans op inbraak volgens analyse groter is, gaan politie en gemeente de wijk in om bewoners hierop attent te maken. Naast gewone inbraakpreventietips, wordt ook gewezen op het registreren van eigendommen. De wijken Kruiskamp, Randenbroek, Schothorst en Zielhorst zijn al bezocht. Vandaag is de wijk Liendert aan de beurt.

Mensen die een actuele lijst hebben met unieke serienummers en foto’s van hun eigendommen, kunnen deze aan de politie geven na inbraak. Komt de politie deze goederen als buit tegen, dan kunnen ze snel teruggegeven worden aan de eigenaar. Door registratie kan de gevonden buit aan een eigenaar gekoppeld worden en ook aan de concrete inbraak die gepleegd is, met een concrete locatie en tijdstip. Dit geeft meer kansen om inbraken op te lossen.

Meer informatie, en ook de app, is te vinden op

en www.politie.nl -> onderwerpen -> heling.

Inbraakpreventietips en een link naar een downloadbaar registratieformulier vind u ook op

Bron: politie.nl


Politieberichten

“Kan ik even je bankpas lenen? Krijg jij 250,00 euro”

Zou jouw zoon of dochter dit doen? Dan is de kans groot dat ook jouw kind wordt aangepakt voor het zijn van een geldezel. En de gevolgen voor zijn of haar toekomst zijn enorm. Woensdag 27 maart jl. moesten er in Capelle aan den IJssel zes geldezels zich melden op het politiebureau op verdenking van betrokkenheid bij internetoplichting en witwassen. Het gaat om vier mannen en een vrouw uit Rotterdam en 1 man uit Capelle aan den IJssel van 21 jaar (2x), 29 jaar, 34 jaar (2x) en 42 jaar.

27 maart 2024 21:51 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl