Politieberichten

Zwaar vuurwerk aangetroffen in schuurtje

Hoensbroek - 31 oktober 2014 14:08:00

De politie van Heerlen heeft samen met het milieuteam van de politie de eerste grote partij vuurwerk van het 'vuurwerkseizoen' in beslag genomen in Limburg.



Op vrijdag 24 oktober trof de politie in een schuurtje aan de Ridder Hoenstraat een partij zwaar vuurwerk aan. Twee 22-jarige mannen uit die plaats werden hierop aangehouden. Het vuurwerk wat werd opgeslagen was van de zogenaamde "Big Five", een naam voor de 5 zwaarste vuurwerkartikelen in Nederland. Het ging namelijk om mortierbommen en de zogenaamde cobra (zwaar knalvuurwerk).

Het onderzoek van de politie leidde ook tot de vondst van een (kleinere) partij vuurwerk, wat ook zwaar vuurwerk bleek. Totaal werd er circa 180 kilogram zwaar vuurwerk gevonden en in beslag genomen.

Veiligheidscirkel

De wetgeving in Nederland schrijft voor dat als dergelijk zwaar vuurwerk legaal zou mogen worden opgeslagen er een veilige afstand van 400 meter zou moeten gelden vanaf de opslagplaats van het vuurwerk tot aan een woning. In Hoensbroek hadden de verdachten op beide plaatsen het vuurwerk midden in een woonwijk opgeslagen.

Tip de politie

De politie vraagt burgers om alert te zijn op vuurwerk wat in woonwijken is opgeslagen. Meldingen van opgeslagen vuurwerk kunnen worden gedaan via het telefoonnummer van de politie 0900-8844. Dit kan ook anoniem, via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.

2014129680

Bron: politie.nl


Politieberichten

Nader onderzoek omgeving plaats delict schietincident Purmerend

De politie gaat vandaag (28 maart) in het onderzoek naar het schietincident bij het treinstation in Purmerend vervolgonderzoek doen in een nabijgelegen sloot. Hier zal, in samenwerking met het Landelijk Team Onderwaterzoekingen, worden gezocht naar mogelijk bewijsmateriaal.

28 maart 2024 9:42 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl