Politieberichten

Twee keer raak

Velsen-Zuid - 31 oktober 2014 14:49:00

Sommige mensen hebben genoeg aan een waarschuwing. Anderen zijn hardleers en hebben klaarblijkelijk een extra reprimande nodig.



Een 27-jarige man uit IJmuiden werd op vrijdagmorgen omstreeks 05.10 uur gecontroleerd op de A9 onder Badhoevedorp. De man bleek alcohol te hebben gebruikt en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde hij om mee te werken aan de ademanalyse. Een weigering wordt aangemerkt als misdrijf. Bij controle bleek de man al eerder te zijn gecontroleerd terwijl hij onder invloed van alcohol in een auto reed. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs.

Nadat de zaak omstreeks 08.30 uur was afgehandeld mocht de man weer weggaan. Hij werd opgehaald door vrienden, maar de politie had sterk het idee dat de verdachte weer zelf zou gaan rijden. Dit ondanks het dwingende advies dit niet te doen.

Korte tijd later zag een politiepatrouille de auto weer rijden op de Parkweg in Velsen-Zuid. En ja hoor. De verdachte zat zelf achter het stuur. Voor de tweede keer die nacht werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies evengoed nog 520 ug/l. Omdat de man geen rijbewijs heeft, gelden voor hem de regels van beginnend bestuurders. Hij mocht daarom niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna zes maal het voor hem geldende maximum.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is door de politie in beslag genomen.

2014216159-2014216121

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man verwondt baasje en hond met mes en wordt aangehouden

Een uit de hand gelopen woordenwisseling tussen twee hondeneigenaren op de Treurenburgstraat mondde donderdagavond uit in een steekpartij. Daarbij raakten een man en zijn hond gewond. De verdachte, een 43-jarige Eindhovenaar, werd thuis aangehouden en zit vast.

29 maart 2024 11:22 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl