Politieberichten

Twee Poolse mannen aangehouden voor doorrijden na aanrijding

Enschede - 31 oktober 2014 16:44:00

Twee Polen van 24 en 35 jaar uit Sibculo zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 31 oktober aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding met hun auto.



De politie trof ’s nachts een lege auto met forse schade die tegen een geluidswal aan de Brouwerslaan in Enschede stond geparkeerd. Ruiten waren kapot en meerdere banden waren lek. Gezien de bloedsporen ging men ervan uit dat de inzittende gewond moest zijn geraakt door de aanrijding.

Een getuige liet ter plekke weten dat hij verderop bij een carpoolplaats twee personen had gezien waarvan er één een hoofdwond had. Agenten hebben de mannen even later aangesproken. Ze zijn aangehouden. Het rijbewijs van de 35-jarige die gewond was aan zijn hoofd en onder het bloed zat, is ingevorderd. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 820 ug/l, de andere man blies 190 ug/l. Beiden zijn meegenomen naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

(2014109192)

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl