Politieberichten

Politieauto's beschadigd bij achtervolging

Weert - 22 november 2014 12:04:00

De politie heeft vrijdagmiddag twee 19-jarige Belgen (Meeuwen) aangehouden nadat ze in hun auto enkele stoptekens hadden genegeerd in Weert.



Een politiepatrouille zag een auto met Frans kenteken rijden over de Driesveldlaan en wilde de inzittenden controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en reed verder. Bij het Weerter station stopte de auto echter toen de agenten uitstapten gaf de bestuurder weer vol gas. De achtervolging werd voortgezet. Op de Ringbaan Zuid kwam de verdachte met zijn auto in de berm terecht en toen de politie hem met hun auto wilde blokkeren, ramde de verdachte de politieauto en reed verder. De achtervolging door 2 politieauto's ging verder over de Bocholterweg richting België. De Belgische politie was inmiddels gewaarschuwd. Op de kruising Hamonterweg / Weerterweg in Bocholt (B) verloor de verdachte de macht over het stuur en kon de politie de beide inzittenden aanhouden en overdragen aan de Belgische politie. Hierbij is nog een politieauto beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond De auto waarin de verdachten reden bleek valse kentekenplaten te hebben, de bestuurder had een mes op zak en geen rijbewijs. De verdachten gingen mee met de Belgische politie en de Nederlandse politie zal het duo nog nader horen en proces-verbaal opmaken.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Politie vermoedt vergissing bij beschieten woning

Op 19 maart werd een woning aan de Oostendelaan in Eindhoven beschoten. Na uitgebreid onderzoek sluiten wij niet uit dat de dader een verkeerde woning onder vuur heeft genomen.

29 maart 2024 12:53 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl