Politieberichten

Twee mannen aangehouden na diefstal buitenboordmotor

Indijk - 26 november 2014 13:52:00

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 19-jarige inwoner van Sneek en een 20-jarige inwoner van Workum aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor.



De bewoners van een woning op een eilandje hadden twee mannen betrapt die aan hun boot zat te rommelen. Het duo verliet daarop de boot en probeerde via de weilanden te vluchten. Meerdere agenten gingen op zoek naar de verdachten. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een politiehond en een warmtebeeldcamera. De auto van de vermoedelijke dieven werd aangetroffen. Even later spraken agenten een getuige die wist te vertellen dat twee mannen een woning in Woudsend binnen waren gegaan. Dit waren vermoedelijk de dieven. Agenten gingen naar de woning en spraken daar met de 20-jarige man uit Workum. Hij vertelde dat hij op het eiland was geweest om te vissen. Volgens eigen zeggen met de bewoner. Die wist van niets en daarom werd de 20-jarige aangehouden. Op de bovenverdieping vonden agenten de 19-jarige Sneker. Hij had zich verstopt achter een bed. Ook hij werd aangehouden. De boot met daarin de buitenboordmotor werd teruggevonden. De eigenaar deed aangifte. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Grote controle in ‘Week tegen ondermijnende criminaliteit’

Op twee plekken in de stad heeft de politie op 17 april verkeerscontroles uitgevoerd samen met de Gemeente Utrecht, Belastingdienst en Douane. Er werden in totaal zeven aanhoudingen verricht en 39 bekeuringen gegeven. De controle is gehouden in de Week tegen de ondermijnende criminaliteit, waarbij verschillende veiligheidspartners aandacht vragen voor de aanpak van ondermijning en het belang ervan.

18 april 2024 17:24 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl