Politieberichten

Hilversummer aangehouden voor drugshandel

Hilversum - 26 november 2014 14:01:00

Onderzoek naar de onwelwordingen van drie personen in Laren en Bussum medio november, heeft op 18 november geleid tot aanhouding van een 35-jarige man uit Hilversum. Hij wordt verdacht van het verstrekken van de stof die de onwelwordingen veroorzaakte en van de handel en het bezit van drugs.



In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 november werden drie personen onwel na het gebruik van drugs. Zij verklaarden allen dat ze de drug 2CB hadden gebruikt. De recherche startte hierop een onderzoek naar de herkomst en samenstelling van de drugs. Uit onderzoek bij het NFI is gebleken dat het niet ging om 2CB, maar om een relatief nieuwe psychoactieve stof die NPS wordt genoemd. Deze psychoactieve stof staat niet -of nog niet - vermeld in de Opiumwet. De onwelwordingen vonden plaats na het innemen van slechts 0,3 gram van deze stof.

Na onderzoek door de recherche kwam de 35-jarige man uit Hilversum in beeld als de verdachte. Hij werd dinsdagmiddag 18 november aangehouden in zijn woning. Hij is inmiddels voorgeleid en zit in voorarrest. Hij wordt niet alleen verdacht van het verstrekken van de nieuwe psychoactieve stof, maar ook van het bezit en handel van drugs zoals MDMA en amfetamine. Op woensdag 3 december zal de officier van justitie om verlenging van het voorarrest vragen bij de Raadkamer.

Eerdere berichtgeving 16 november 2014.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Inbreker aangehouden op verdenking van meerdere inbraken

Dinsdag 19 april is een 39-jarige man uit Almere aangehouden die ervan wordt verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd in de omgeving van de Kruidenwijk. De politie kon de man aanhouden nadat hij op camerabeelden is herkend.

19 april 2024 17:21 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl