Politieberichten

Paard mishandeld in Bavel, politie zoekt getuigen

Bavel - 26 november 2014 14:43:00

De dierenpolitie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een vermoedelijke mishandeling van een paard, een merrie van 28 jaar oud, in een weiland aan de Gilzeweg. De mishandeling zou hebben plaats gevonden tussen vrijdag 21 november 2014 te 18.00 uur en zaterdag 22 november 2014 te 14.00 uur. Getuigen worden dringend verzocht om contact op te nemen met 0900-8844 of het landelijk meldpunt dierenpolitie 144.



De eigenaresse kwam zaterdagmiddag 22 november 2014 rond 14.00 uur bij haar paard, die in een wei staat aan de Gilzeweg. Ze zag bloedklonten op de achterbenen van het paard. Ook was er bloed zichtbaar op de billen en de vulva. In de stal heeft ze het bloed zo goed mogelijk met lauw water afgewassen. Er bleken stukken vlees van haar vulva af te zijn. Een dierenarts constateerde dat het letsel door een mens met een scherp voorwerp moet zijn toegebracht. De arts stelde volgens aangeefster dat de kans dat dit letsel door het dier zelf of een ander paard of een obstakel in de wei is ontstaan nihil is. Er is een aangifte opgenomen. De dierenagente heeft de plaats delict bekeken en foto's gemaakt van het letsel. Ook is ze begonnen met een buurtonderzoek.

Bent u getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing? Dan is er één centraal nummer dat u kunt bellen om het te melden: 144. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar tegen lokaal tarief. Uiteraard kunt u ook de politie bellen op 0900 8844.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Vrouw (80) verhuist door slinkse ‘bankmedewerkers’: ‘Dat gaat je aan het hart’

Twee keer in drie maanden tijd slachtoffer worden van zogenaamde ‘bankmedewerkers’, je niet meer veilig voelen in je eigen woning en zelfs verhuizen. Het overkwam een 80-jarig slachtoffer uit Duiven. Kleindochter Maxime* doet haar verhaal: ‘Als je oma zo bang ziet, dat gaat je aan het hart.’

16 april 2024 8:15 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl