Politieberichten

Nederlander in Engeland tot twintig jaar cel veroordeeld

Driebergen - 26 november 2014 14:59:00

Een 64-jarige inwoner uit Beek-Ubbergen is op 21 november in Birmingham (Engeland) door de rechter tot twintig jaar cel veroordeeld wegens zijn aandeel in een grootscheepse drugssmokkel van Nederland naar Engeland.



Voor de Birmingham Court werden die dag ook vier Britten veroordeeld tot gevangenisstraffen tussen de 12 en 22 jaar voor hun aandeel in de smokkel.

In 2013 startte de Engelse politie een onderzoek naar grootschalige smokkel en distributie van verdovende middelen. De Engelsen vermoedden dat de drugs vanuit Nederland in vrachtwagens naar verschillende locaties in Engeland werden gebracht. Daar werd de lading opgehaald en verder verspreid.

Om de herkomst van de drugs in Nederland te achterhalen informeerden de Engelsen Nederland en werd onder het gezag van het Landelijk Parket door de recherche van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde in februari 2014 tot de aanhouding van de 64-jarige man uit Beek-Ubbergen. Volgens het onderzoek van de rechercheurs die zijn gespecialiseerd in transportcriminaliteit, was de man verantwoordelijk voor het transport van verdovende middelen als hennep, amfetamine, heroïne, cocaïne en MDMA, de voornaamste grondstof voor XTC. Vervolgens liet hij de drugs als lading door nietsvermoedende vrachtwagenchauffeurs naar Engeland brengen. Daar haalden de Engelse leden van de bende de drugs op en zorgden voor de distributie.

Op grond van een Europees aanhoudingsbevel is de man in mei aan de Engelse autoriteiten overgedragen.

Na de aanhouding van de Nederlandse verdachte heeft de Engelse politie de overige verdachten aangehouden. In totaal namen de Engelsen 1000 kg hennep, 107 kg MDMA en 64 kg amfetamine met een totale waarde van ongeveer 17 miljoen euro in beslag. De Engelse politie schat de totale waarde van de drugs die de bende Engeland heeft binnengesmokkeld op bijna 75 miljoen euro. Volgens de Engelse onderzoeksleider van de politie heeft de rechter met deze straffen een serieuze waarschuwing gegeven aan iedereen die zich met dit soort criminaliteit bezighoudt

Bron: politie.nl


Politieberichten

Man aangehouden voor doxing

De politie heeft een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor doxing. Hij wordt ervan verdacht een medewerker van de Eenheid Limburg te hebben gedoxt.

19 april 2024 15:42 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl