Politieberichten

Vuurwerk en balletjespistolen aangetroffen

Renkum - 26 november 2014 16:56:00

De politie heeft woensdag 26 november in twee woningen in Renkum zwaar, illegaal vuurwerk en balletjespistolen aangetroffen. Twee personen werden aangehouden.



De politie had de melding ontvangen dat een 16-jarige jongen uit Renkum, mogelijk in bezit zou zijn van zwaar vuurwerk en (nep)wapens. Bij onderzoek werd in zijn woning een balletjespistool, twee verboden messen en illegaal vuurwerk aangetroffen. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Na verder onderzoek kwam de politie ook een 26-jarige man uit Renkum op het spoor. In zijn woning werd nog meer illegaal vuurwerk, waaronder nitraten en cobra’s, aangetroffen. Ook hij bleek in het bezit van een balletjespistool. Het zeer gevaarlijke vuurwerk en de wapens werden door de politie in beslag genomen.

Later op de dag meldde zich op het politiebureau ook nog een 20-jarige man uit Renkum. Hij bleek in het bezit van twee balletjespistolen en een taser en kwam deze inleveren.

De politie maakt proces-verbaal op en het onderzoek wordt verder voorgezet.

(2014182644 / 2014186960)

Bron: politie.nl


Politieberichten

12 personen aangehouden tijdens actieweek Etoile

Grote hoeveelheden hard- en softdrugs, enorme bedragen contant geld, wapens en een voortvluchtige gevangene. De oogst van de Etoile-actieweek van maandag 15 tot zondag 21 april was groot. In totaal namen 124 collega’s van politie- en douanediensten in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en België deel aan deze acties.

23 april 2024 15:32 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl