Politieberichten

Grote brand legt glashandel Hardinxveld-Giessendam in as

Hardinxveld-Giessendam - 26 november 2014 17:03:00

Een zeer grote brand heeft op 26 november een bedrijfspand op een industrieterrein in Hardinxveld-Giessendam in de as gelegd. Bij de brand raakte niemand gewond.



Door nog onbekende oorzaak ontstond de brand rond 11.00 uur in een glashandel aan de Kade, waarop dat moment een aantal mensen aanwezig waren. Zij konden het pand tijdig verlaten. De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor de brandweer opschaalde naar zeer grote brand en tientallen brandweermensen van het korps uit Hardinxveld-Giessendam en omliggende korpsen werden ingezet. De brand ging met zo’n forse rookontwikkeling gepaard, dat de naastgelegen snelweg A15 tussen knooppunt Gorinchem en Sliedrecht een uur lang voor alle verkeer werd afgesloten. Na 13.00 uur werd de rookontwikkeling snel minder en kon de snelweg gefaseerd weer open worden gesteld. Om 14.15 uur was de brandweer de brand meester en kon het nablussen beginnen, wat tot in de avond duurt.

De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen van de glashandel naar de directe buurpanden oversloeg. Het personeel van deze bedrijven, een houthandel en een aannemersbedrijf, moest op last van de brandweer wel hun werkplek verlaten. Personeelsleden van het getroffen bedrijf die niet naar huis konden of wilden, werden in een nevenvestiging opgevangen. De brandweer kon niet voorkomen dat een aantal klassieke auto's die in hetzelfde pand stonden gestald, aan de vlammen ten prooi vielen.

Tijdens het blussen heeft de brandweer in de directe omgeving voortdurend metingen verricht naar gevaarlijke stoffen. Er werden geen gevaarlijke hoeveelheden aangetroffen. Daarnaast kwam uit de metingen dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Verdachte aangehouden na vondst explosief onder auto

De politie werd woensdag 24 april om 5 uur ’s nachts geattendeerd dat iemand zich verdacht ophield bij een auto aan de Lau Marizelstraat in Beverwijk.

24 april 2024 9:57 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl