Politieberichten

Vier minderjarige verdachten woninginbraken aangehouden

Utrecht - 19 december 2014 16:40:00

Dinsdag 16 december heeft de politie in Kanaleneiland drie jongens aangehouden op verdenking van het inbreken in verschillende woningen in Utrecht.



Eerder al, op 9 november jl. werd een 15-jarige jongen uit Utrecht op heterdaad aangehouden na een melding van een woninginbraak aan het Attleeplantsoen. De jongen stond op de uitkijk en werd betrapt toen de bewoners thuiskwamen. De jongen zette het op een rennen, maar de bewoner en enkele getuigen gingen achter hem aan. Samen met de gewaarschuwde politie kon de jongen worden aangehouden. Na het verhoor werd de jongen weer in vrijheid gesteld.

De politie deed na deze aanhouding nader onderzoek en daaruit kwam naar voren dat de 15-jarige jongen had samengewerkt met twee andere jongens, van 15 en 16 jaar oud. Ook bleek uit het onderzoek dat de drie jongens vermoedelijk hebben ingebroken in woningen aan de De Louterlaan en de Kleffenslaan. Op dinsdag 16 december hield de politie deze twee jongens aan en deed onderzoek in hun woningen. Daarbij werden een jas, diverse telefoons, computerapparatuur en sieraden aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van een inbraak. Deze spullen leidden weer naar een vierde verdachte, een 16-jarige jongen, die in een telefoon in zijn bezit had die afkomstig was van een woninginbraak aan de Hooft Graaflandstraat in Hoograven. Ook deze jongen werd dinsdag 16 december direct aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en het onderzoek naar de goederen wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Twee aanhoudingen na straatroof Santpoort-Noord

De politie heeft twee personen aangehouden voor betrokkenheid bij een straatroof op dinsdag 26 maart 2024 op de Valckenhoeflaan in Santpoort-Noord. De aangehouden verdachten zijn een 15-jarige jongen uit IJmuiden en een 14-jarige jongen uit Hoofddorp.

28 maart 2024 17:52 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl