Politieberichten

Aanhoudingen na wapen- en drugsvondst

Veldhoven - 19 december 2014 17:53:00

De politie hield vrijdagochtend 19 december omstreeks 10.30 uur in een woning aan de Carina twee bewoners aan. In hun woning werd een vuurwapen aangetroffen. Daarnaast trof de politie in nabij gelegen garageboxen vuurwerk, geld, vuurwapens, harddrugs en apparatuur aan bedoeld voor de productie van drugs. Verder nam de politie een groot geldbedrag in beslag: Het gaat om enkele tienduizenden euro's.



De politie beschikte over informatie dat er in de woning en in mogelijke nabijgelegen garageboxen vuurwapengerelateerde goederen aanwezig zouden zijn. Daarop werd besloten in te grijpen.

De wapenvondst betreft een tiental vuurwapens waaronder revolvers, een riotgun en een snelvuurpistool; dat alles met bijbehorende munitie. Ook trof de politie ongeveer 200 stuks (illegaal) zeer zwaar vuurwerk aan van het type Cobra 6.

Er is ongeveer een tiental kilogram drugs aangetroffen, bestaande uit Amfetamine, XTC en grondstoffen bedoeld voor de productie ervan. De verdachten zijn inmiddels overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze voor verder onderzoek ingesloten.

De actie in Veldhoven past in de brede aanpak van de gezamenlijke overheid om de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Daarbij wordt samengewerkt door onder meer politie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Twee mannen aangehouden voor explosies

In Rotterdam zijn op dinsdagochtend 16 april in hun woningen twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij verschillende pogingen tot explosies. Deze pogingen werden gedaan bij een woning aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. De twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar zitten vast en worden gehoord.

16 april 2024 16:09 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl