Politieberichten

Woningoverval bejaarde huisgenoten Welsum in Opsporing Verzocht

Welsum - 1 februari 2015 12:48:00

In de uitzending van dinsdag 3 februari wordt uitgebreid aandacht besteed aan de woningoverval op twee hoogbejaarde huisgenoten van zondagavond 2 november jl. Al twee keer eerder werd er in het opsporingsprogramma aandacht besteed aan deze zaak. In de twee voorgaande edities werd al kort gevraagd naar specifieke details van de overval, deze keer zal er uitgebreid (middels een reconstructie) worden stilgestaan bij deze laffe en gewelddadige overval.



Die bewuste zondagavond 2 november werd rond 20.30 uur aangebeld bij de woning van de slachtoffers aan de IJsseldijk. Omdat de bewoner bezoek verwachtten, werd de deur zonder aarzelen geopend. Hierop stormden twee mannen met bivakmutsen de woning binnen en overvielen de bejaarde mannen onder bedreiging van een vuurwapen. Hierbij werden de slachtoffers gekneveld en werd één van hen besprenkeld met een brandbare vloeistof. De buit bestond uit sieraden en munten.

De uitzending van opsporing verzocht begint dinsdagavond 3 februari om 20.30 uur op NPO1 en zal de volgende dag om 11.40 uur worden herhaald op NPO2.

2014091782

Bron: politie.nl


Politieberichten

Grote controle in ‘Week tegen ondermijnende criminaliteit’

Op twee plekken in de stad heeft de politie op 17 april verkeerscontroles uitgevoerd samen met de Gemeente Utrecht, Belastingdienst en Douane. Er werden in totaal zeven aanhoudingen verricht en 39 bekeuringen gegeven. De controle is gehouden in de Week tegen de ondermijnende criminaliteit, waarbij verschillende veiligheidspartners aandacht vragen voor de aanpak van ondermijning en het belang ervan.

18 april 2024 17:24 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl