Politieberichten

Agente gewond geraakt bij aanhouding

Hilversum - 1 februari 2015 13:56:00

In de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari is een agente gewond geraakt bij de aanhouding van een verdachte op de Emmastraat.



Om 03.20 uur werden agenten gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Emmastraat. Twee klanten hadden zich lastig gedragen, waren de gelegenheid uitgezet maar bleven vervelend voor de deur. Na lichte dwang van de agenten vetrokken ze. Echter, vijf minuten later stonden ze weer voor de deur en waren ze wederom vervelend. De agenten kwamen vorderden de mannen weg te gaan omdat ze de openbare orde verstoorden. Dat deden ze niet en daarom gingen de agenten over tot het aanhouden van het tweetal.

Eén verdachte, een 22-jarige Hilversummer, verzette zich tegen diens aanhouding. Door dit verzet kwam de agente met haar hoofd op de grond terecht waardoor ze even het bewustzijn verloor. In het ziekenhuis moest haar hoofdwond worden gehecht. De man is ingesloten.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl