Politieberichten

Gewelddadige inbrekers op heterdaad aangehouden

Utrecht - 1 februari 2015 13:48:00

De politie heeft twee verdachten aangehouden die hebben ingebroken in een gebouw aan de Enghlaan. Dat ging met de nodige moeite, want de verdachten verzetten zich hevig, gebruikten een wapen en daarom heeft één van de agenten moeten dreigen met zijn getrokken wapen.



Om 19.55 uur zagen agenten die onopvallend, dus niet in uniform, in de wijk surveilleerden twee mannen een gebouw aan de Enghlaan binnengaan. Ze wilden hen direct aanhouden en riepen dat ze van de politie waren. De verdachten wilden zich echter niet overgeven en één van hen sloeg een agent met een ploertendoder. Daarna vluchtten ze verder. In een tuin aan het Jara Beneshof konden de mannen, van 18 en 19 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, alsnog worden aangehouden, maar niet zonder moeite. Ze bleven zich verzetten en dreigen met het wapen. Eén van de agenten heeft toen zijn vuurwapen getrokken. Toen een andere agent erbij kwam, kon het duo alsnog worden ingerekend. Vermoedelijk waren er meer verdachten bij de inbraak betrokken. De zaak is in onderzoek. De agent deed aangifte van een poging tot zware mishandeling.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Drugslab aangetroffen in Wageningen

De politie heeft in de Betsy van Goorstraat in Wageningen een drugslab aangetroffen dat mogelijk bedoeld was voor de productie van synthetische drugs. De politie is een onderzoek gestart.

25 april 2024 11:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl