Politieberichten

Drie mannen aangehouden na een poging tot een inbraak

Maarn - 1 februari 2015 13:41:00

In de nacht van zaterdag op zondag 1 februari heeft de politie omstreeks 05.30 uur drie mannen aangehouden voor een poging tot een inbraak in een cafetaria.



Een oplettende getuigen belde midden in de nacht de politie omdat hij gezien had dat twee, of mogelijk drie mannen op de Raadhuislaan bezig waren om met een breekijzer een cafetaria binnen te komen. Twee mannen waren bezig met het breekijzer en één van de mannen zat in een auto voor de cafetaria te wachten.

Toegesnelde agenten zagen dat de twee inbrekende verdachten hen ook hadden gezien en dat ze er vandoor gingen richting de Sportlaan. Agenten die via een andere kant kwamen aanrijden, zagen één van de verdachten een tuin aan de Schoollaan invluchten. Daar kon deze verdachte direct worden aangehouden. Ook werd daar inbrekerswerktuig gevonden en veilig gesteld voor onderzoek. De tweede verdachte werd even later gevonden, hij had zich tussen coniferen in een tuin aan de Schoollaan verstopt. Ook bij de cafetaria werden spullen gevonden die in beslag zijn genomen voor nader onderzoek.

De man die in de auto had staan wachten, was voor de komst van agenten weggereden, maar werd op de snelweg opgepikt door weer een andere politieauto. Vermoedelijk hoorde hij bij de andere twee verdachten. De drie mannen, allen afkomstig uit Utrecht en 18 en 19 jaar oud, zijn ingesloten. De zaak is in onderzoek.

Bron: politie.nl


Politieberichten

Ook in 2023 vertrouwen in politie goed en stabiel

Het vertrouwen van de samenleving in de politie is goed en stabiel. Tegelijkertijd hebben burgers met een buiten-Europese herkomst vaak ander contact met en andere associaties bij de politie dan burgers met een Europese/Nederlandse herkomst. Politiemensen doen ondanks een hoge werkdruk hun werk overwegend met trots en tevredenheid. Dat zijn de drie voornaamste uitkomsten van de jaarlijkse Vertrouwen- en reputatiemonitor

25 april 2024 16:00 LEES MEER

Meer berichten

Bron: politie.nl